Enayati Medical City (Soseaua Gheorghe Ionescu Sisesti 8A)
21 septembrie 2023 - 18:00-20:00
La temelia oricarui succes sta intelegerea faptului ca prosperitatea individuala depinde de prosperitatea intregului. Intr-o lume interconectata, reusita unei persoane influenteaza in mod direct bunastarea celor din jur si a comunitatii in ansamblu.
Dezbaterea cu privire la etica profitului ca obiectiv principal al oricarui business este esentiala intr-o lume in continua evolutie. In esenta, aceasta intrebare exploreaza cum trebuie sa echilibram dorinta de a genera profituri financiare cu responsabilitatea noastra fata de societate
Un argument in favoarea centrarii pe profit ca obiectiv principal al business-urilor se bazeaza pe ideea ca profiturile sunt motorul dezvoltarii economice si al inovatiei. Acestea pot asigura resursele necesare pentru investitii in cercetare si dezvoltare, in noile tehnologii care imbunatatesc calitatea vietii, si pot contribui la crearea de locuri de munca si prosperitate in comunitati. Din aceasta perspectiva, cresterea profiturilor poate fi interpretata ca o dovada a eficientei si a valorii aduse societatii prin intermediul produselor si serviciilor oferite.
Insa, concentrarea excesiva pe profit poate aduce riscul "ocolirii" peste regulilor etice, provocand impacte negative asupra mediului de afaceri si comunitatii in cautarea de castiguri rapide. Astfel, se sustine ca obiectivul principal al unui business ar trebui sa fie nu doar maximizarea profitului, ci si aderarea la standarde etice in relatia cu clientii, angajatii, partenerii si comunitatea. Aceasta poate contribui la construirea unei reputatii solide si la crearea unei relatii de incredere pe termen lung cu toti cei afectati de activitatile companiei.
In final, intrebarea cu privire la etica profitului ca obiectiv principal nu are o rezolvare simpla si se deschide catre o serie de subiecte interconectate, cum ar fi responsabilitatea sociala a companiilor, durabilitatea, echitatea si impactul pe termen lung asupra societatii. Raspunsurile nu sunt nuantate doar in termeni financiari, ci si in contextul mai amplu al valorilor umane si al rolului afacerilor in lumea contemporana.
Parteneriatul Asociatiei CFA Romania cu UMANager a venit firesc, ambele organizatii avand aspiratii comune in ceea ce priveste etica in afaceri, dar si educatia fie ea antreprenoriala sau financiara. Noi punem etica profesionala dar si cea personala in primele randuri ale valorilor dupa care ne ghidam, iar educatia financiara face parte din activitatea noastra recurenta. Totodata, ne dorim sa impartasim comunitatilor, din cunostintele si experientele pe care membrii nostri le-au acumulat in viata profesionala, dar si in procesul de obtinere al titlului CFA (Chartered Financial Analyst)."
Titlul CFA® este unul dintre cele mai prestigioase din lume în rândul profesioniștilor din domeniul financiar. Administrat de către CFA Institute, programul CFA este un program post-universitar, care pregătește și testează candidații în domeniul eticii și standardelor profesionale, analizei situațiilor financiare, economiei, managementului de portofoliu, analizei și evaluării diverselor instrumente financiare și de investiții. Astăzi, în lume, există peste 190.000 de deținători ai acestui titlu, majoritatea fiind afiliați la cele 160 organizații membre ale CFA Institute. Candidații pentru titlul CFA® trebuie să promoveze o serie de trei examene cu frecvența anuală. Fiecare examen presupune cca. 250-300 de ore de studiu individual. În plus, sunt necesari 4 ani de experiență profesională relevantă în domeniul financiar, precum și aderarea la un cod de standarde etice și profesionale stricte. Asociația CFA România este organizația profesioniștilor în investiții din România, deținători ai titlului Chartered Financial Analyst (CFA®), calificare administrată de CFA Institute (USA). Asociația CFA România este una dintre cele peste 160 de societăți membre ale CFA Institute, și are misiunea de a promova interesele specialiștilor în investiții și de a menține standarde ridicate de integritate și excelență profesională. În prezent, Asociația CFA România are peste 250 de membri, deținători ai titlului de Chartered Financial Analyst (CFA®). Comunitatea CFA mai cuprinde și aproximativ 100 de candidați la unul din nivelurile de examinare. Profesioniștii care sunt membri ai Asociației CFA România lucrează pentru instituții de reglementare, instituții supranaționale, instituții bancare, firme de asigurări, firme de intermediere de valori mobiliare, firme de asset management, fonduri de pensii, firme de consultanță, sectorul public, instituții de învățământ, companii care activează în diverse sectoare economice etc.
Atelierul este GRATUIT, iar înscrierile sunt limitate!
Discutii inspirationale despre cum actiunile noastre pot contribui la un mediu de afaceri mai prosper si durabil.
Strategii concrete pentru a cultiva o cultura a colaborarii si a generozitatii in business.
Ownerii companiilor care au adoptat aceasta filosofie si au obtinut rezultate remarcabile.
Alatura-te, contribuie la schimbarea pozitiva si impartaseste experiente si idei cu oameni dornici sa creeze un impact semnificativ in lumea afacerilor. Inspirati-va reciproc pentru a contribui la o comunitate mai infloritoare si durabila.
Intrarea este gratuita, dar locurile sunt limitate! Asigura-ti locul acum pentru a face parte dintr-o discutie profunda despre cum sa imbinam succesul personal cu responsabilitatea fata de intreaga comunitate de afaceri.
Cofondator 5 to go
CFA - Membru in Board, Asociatia CFA Romania si CEO BRD Asset Management
Director Executiv BCR Social Finance
CFA - Vice președinte Asociația CFA România
Fondator Autonom
Presedinte Executiv Enayati Medical City si fondator Reteaua Regina Maria
Bancher
Business Trainer & Coach - Semper Human Training, Co-founder Hansen Beck
Deputy CEO Aurachain
Fondator Autonom
Enayati Medical City
(Soseaua Gheorghe Ionescu Sisesti 8A)